Endüstriyel Raf Sistemleri Pazarı

Endüstriyel Raf Sistemleri Pazarı

Endüstriyel Raf Sistemleri Pazarı

Endüstriyel Raf Sistemi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel raf sistemi özel olarak tasarlanan ve kullanıcılara geniş olanaklar sağlayan sistemlerdir. Yeni nesil raf sistemleri arasında yer alan bu raflar özellikle depo alanlarını çok daha iyi standartlarda kullanma şansını sizlere sunar. Verimliliği artırarak depolarda daha geniş alan yaratmanıza imkan tanıyan sistemler olarak öne çıkar.

Yeni nesil raf sistemleri içerisinde yer alması özellikle endüstriyel alanda iş hacmini artırması açısından önem taşır. Depolama konusunda daha geniş olanakları sizlere sunan sistemler hem ürünlere kolay ulaşmanızı sağlar hem de bu ürünleri daha iyi yönetebilmenize olanak tanır. Günümüzde birçok kişi endüstriyel raf sistemleri avantajlarından geniş ölçüde yararlanmaktadır.

Her türlü endüstriyel ve sanayi ortamında kullanılacak standartlarda raf modelleri bulunmaktadır. Gerek dayanıklılığı gerekse işlevselliği konusunda oldukça avantajlı olduklarını söylemek mümkündür. Endüstriyel raf sistemleri beklentilere yanıt veren ve profesyonellik adına en iyisini sunan sistemlerdir.

Endüstriyel Raf Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel raf çeşitleri kullanım amacına ve kullanılacağı alana göre farklılık göstermektedir. Büyük hacimli ürünlerin depolanmasına imkan sağlayan raflar yanında daha küçük hacimli ürünler içinde farklı alternatifler söz konusudur. Bu aşamada raf sistemlerinin arasından seçim yaparken mutlaka kullanım amacına en uygun modelleri seçmek önem taşır. Endüstriyel raf çeşitleri arasında şunları saymak mümkün olabilir:

Selektif Raf Sistemleri

Selektif raf sistemleri endüstriyel alanda çok kullanılan sistemler arasında yer alır. Forklift ya da diğer malzeme taşıma araçları ile rahat çalışma alanına sahiptir.

Sürücüsüz Araç (AGV) Entegre Raf Sistemleri

Bu raf sistemleri insan müdahalesi olmadan palet hareketlerini kontrol etmenize yardımcı olur. Aynı zamanda depolama operasyonlarını otomatik hale getirmektedir. Aynı zamanda iş gücünden tasarruf etme imkanı sunar.

Akıllı Raf Sistemleri

Akıllı raf sistemleri ise otomasyon teknolojilerini kullanan sitemlerdir. Hem depoları daha düzgün kullanma şansı sunar hem de sensör ve veri analizi özellikleri bulunan raflardır. Envanter yönetiminde avantajlıdır.

Konsol Kollu Raf Sistemleri

Bu raflar uzun ve ağır yükleri daha iyi depolama imkanını sizlere sunar. Çelik konsol kolları yardımı ile yatay bir uzantıya sahip raf yapılarından oluşmaktadır.

Bu raf çeşitlerini dikkate aldığınızda oldukça işlevsel ve fonksiyonel olduğunu görebilirsiniz. Hemen her alanda rahatlıkla kullanılabilecek standartlardadır. 1 sınıf malzemelerden üretilen raflar özellikle Çelik üretim olduğu için korozyona karşı da dayanıklıdır. Önemli ve rutubetli alanlarda da kullanabileceğiniz gibi uzun yıllar raf maliyeti altına girmeden rahatlıkla işletmenizde kullanabilirsiniz.

Endüstriyel Raf Çeşitleri Fiyatları Ne Kadar?

Endüstriyel raf çeşitleri fiyatları konusunda birçok farklı fiyat aralığı ile karşılaşabilirsiniz. Fiyatlar firmadan firmaya değişebileceği gibi özellikle malzeme kalitesine göre de farklılık gösterir. Bununla birlikte küçük, orta, büyük kapasiteli işletmelere göre seçenekler geniştir. Rafteck firmamıza ulaşarak en ulaşılabilir düzeyde endüstriyel raf sistemlerimizden yararlanabilirsiniz.

Depolama Sistemleri, Lojistik Operasyonları, Üretici ve Tedarikçi, Gelecek Teknolojileri & Fırsatlar

Şehirdeki banliyölerde depolama tesislerine olan talep, Amazon gibi e-ticaret devlerinin öğle vaktinde yemek dağıtım hizmetleri faaliyetlerine bağlı olarak artmıştır. Bu da neticesinde Kuzey Amerika kıta bölgesinde endüstriyel raf sistemlerine olan talebi ateşlemiştir.

Yiyecek ve içecek endüstrisi, gıda maddeleri üreten firmalar arasındaki rekabeti gözlemlemektedir. Bu rekabet de bu firmaların yani endüstrilerin sipariş noktalarına zamanında ve daha hızlı teslimat gibi hizmetleri verimli olarak yapılmasına olanak sağlamaktadır. Tüm bu faktörler, bu şirketlerin şehre yakın olan bölgelere depo tesisleri ve depo rafları inşa etmesine yol açmıştır. Sonuçta bu da onları bu depoları nasıl verimli hale getirecekleri yönünde teşvik etmiştir.

Endüstriyel raflar, depo tesislerinin – operasyonları yeri geldiğinde hızlandıran yeri geldiğindeyse bu faaliyetleri baltalayan- vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur. Depo müdürleri, verimlilik ve ürün toplama faaliyetlerinin daha da kolaylaştırılması maksadıyla amaca uygun depo raflarıyla depo kapasitesini azami seviyeye çıkartmış ve depodaki organizasyonu en verimli seviyeye getirmişlerdir. Çok çeşitli depo rafı sistemleri bulunmaktadır. Ahşap, metal ya da plastik paletler veya kızaklar farklı kat seviyelerine sahip geniş raf sistemlerinde bir araya gelmişlerdir. Palet raflarının üzerine binen yükleri desteklemek içinse farklı genişlikte parçalar bulunmaktadır. Palet yük rafları, tek tek parça yüklerin veya paletlenmiş büyük miktarlarda yüklerin istiflenmesini sağlamak için kullanılan tek ve çok katlı sistemlerdir.

Küresel piyasa, endüstriyel raf sistemleri bakımından ayrılmayacak şekilde ticaret hacmi, üretim sektörü ve e-ticaret ile bağlantılıdır. Ürün taşıma sektörü ve endüstriyel raf sistemleri sektörü küresel ekonomiye güçlü bir şekilde bağlıdır. Gayri safi yurt içi hasıla arttıkça, tedarik zincirlerinde toplam talep de aynı derecede artacaktır. Bu nedenle endüstriyel raf sistemlerinin pazardaki payı artmaktadır. Bunun yanı sıra endüstriyel raf sektörünün lider sektörü olan lojistikse dünya çapında muazzam bir hızla büyümektedir. Lojistik endüstrisi, endüstriyel raf sistemleri için küresel pazardaki en büyük ve en hızlı büyüyen sektörlerden biridir. Bu nedenle de endüstriyel raf sistemleri pazarını canlandırmaktadır.

Küresel raf pazarında baş rol oynayan firmalar içinde AK Material Handling Systems, AR Racking, APPAC, Avery SA, Cornix SA, Foothills Systems, Convarri Material Handlimg, Hannibal Industries, Jungheinrich AG, Mecalux, S.A, Nedcon B.V, North American Steel Equipment Inc., Ridg-U-Rak, SSI Schaefer sayılabilir. Bu şirketler küresel raf sistemleri piyasasında pazardaki konumlarını iyileştirmek maksadıyla; yeni teknolojilerin kullanılması, ürünlerde yeniliklerin geliştirilmesi, birleşmeler ve devralmalar oluşturulması, ortak girişimlerin kurulması, müttefiklik ve ortaklıklar konusunda çalışmalar yapılması gibi stratejilerin yürütülmesine odaklanmaktadırlar.

Selektif palet raf sistemleri olarak da bilinen klasik sırt sırta palet raf sistemleri tüm dünyada %24 lük pazar payı ve 2020 yılı itibarıyla 2,47 milyar dolarlık pazar değeriyle küresel endüstriyel raf sistemleri sektöründe lider durumdadır.

Endüstriyel raf sistemleri segmentleri itibarıyla, selektif palet raf sistemleri,drive-in/drive-through raf sistemleri, push back raf sistemleri ve diğer tipteki raf sistemleri olmak üzere farklı tiplerde incelenmektedirler. Bunlardan selektif palet raf sistemi diye de adlandırdığımız sırt sırta palet raf sistemi, daha düşük raf seviyelerine kadar sipariş toplamayı mümkün kıldığı ve sınırsız erişime izin verdiği için dünyadaki en yaygın olarak kullanılmakta olan raf sistemidir. Nitekim, 2020 itibarıyla pazar payı tüm dünyadaki raf sistemleri içinde %24 olup pazar değeriyse 2,47 milyar ABD dolarıdır.

Orta seviye yük raf sistemlerinde, ön görülen periyottaki yıllık büyüme oranı açısından yaklaşık olarak %8,4 den fazla büyüme beklenmektedir.

Taşıma kapasitesi itibarıyla raflar hafif, orta ve ağır yük rafları olarak adlandırılmaktadırlar. Özelliklerine göre bakıldığında sanayinin tüm kollarında yaygın olarak kullanılan orta seviye yük raf sistemlerinin öngörülen periyotta büyüme açısından %8,4 lük bir oranın üzerine çıkması beklenmektedir.

Endüstriyel Raf Sistemleri Global Pazarında Coğrafi Segment Analizi

  • Kuzey Amerika (ABD, Kanada, Meksika)

  • Avrupa (Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Avrupa’nın kalanı)

  • Asya-Pasifik (Çin, Japonya, Hindistan ve Asya Pasifiğin kalanı)

  • Güney Amerika (Brezilya ve Güney Amerika’nın kalanı)

  • Ortadoğu ve Afrika ( Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika ve Ortadoğu ile Afrika’nın Kalanı)