Konsol Kollu Raf Sistemleri

Konsol Kollu Raf Sistemleri

Konsol Kollu Raf Sistemleri

Konsol kollu raflar; ağır, geniş, hacimli ve tuhaf biçimli ürünlerin istiflenmesi için tasarlanmış raf sistemleridir. Belirli bir hacme ve şekle sahip olmayan ürünler depolamada ciddi anlamda sıkıntı yaratır. Konsol kollu raflar; kereste, metal sac levha, inşaat malzemeleri ve ev eşyalarının istiflenmesinde bu anlamda mükemmel bir depolama çözümü sunmaktadır. Standart alışılmış raf sistemlerinin aksine, konsol kollu raflarda ön bölümde profil ayak bulunmaz. Bu sayede yük alıp bırakmada daha kolay geçiş sağlandığı gibi aynı zamanda ürün saklamada engelsiz bir yüzey de temin edilmiş olur.

Konsol Kollu Raf Tipleri

Konsol kollu raf sistemleri, roll formlu ve yapısal çelikten imal olmak üzere iki farklı tiptedir. Dayanıklılığın ve dengenin yıllar boyunca sağlanması ve özellikle forklift erişimine gerek duyulan ağır yüklerin taşınması açısından çelik en güvenilir materyaldir. Depo güvenliğini azami seviyeye çıkartmak için yüksek kalitede konsol kollu rafları makine aksamıyla az temasta bulunmalıdır.

Yapısal Raflar

Yapısal konsol kollu raflar sıcak olarak haddelenmiş yapısal çelikten üretilmiş raflardır. Bu tipteki bir raf sistemi son derece dayanıklıdır ve geniş kapsamlı bir yük kapasitesine sahiptir. Sistem, ağır ve kalın kalibreli çelik konstrüksiyondan üretildikten itibaren üstün bir dayanıklılık ortaya koymaktadır. Bunun yanı sıra bu raf sistemi hem fazla bir bakıma ihtiyaç duymaz hem de ağır depolama koşullarına dayanacak mahiyettedir.

Rollformlu Raflar

Roll-formdan imal edilen raflarsa yapısal rafların tam tersine roll-form makinasına soğuk olarak sarılmış çelik bobinden kesilen tabakaların biçimlendirilmesiyle üretilmiş raflardır. Yapısal çelikteki değişkenlerin tam aksine daha hafif ölçekli çelikten üretilmiş olup zaman zaman bunlardan hafif yük konsol kollu raflar olarak da bahsedilmektedir. Bunların yük taşıma kapasitesi 13 ton civarıdır.

Hafif yük raflarının en önemli avantajlarından biri de kolay montajıdır. Yapısal çelikten imal konsol kollu raf sistemlerinin aksine konsol kollu raf sistemi kurulum rehberi göz önüne alındığında roll-formdan imal konsol kolluların civatasız pim bağlantılarıyla montajının yapılması, sökülüp takılmasının daha kolay olarak ifası söz konusudur. Bu raf tipleri yüksek hacimli olarak içecek ve yiyecek dağıtım merkezleri gibi hareketliliğin fazla olduğu yerlerde kullanılır.

Konsol Kollu Raf Tipleri

Depolayacağınız ürünlerin tipine ve tesisinizin yerleşimine göre tek ya da çift taraflı rafları seçebilirsiniz.

Tek Taraflı Konsol Kollu Raflar

Tek taraflı konsol kollu raflar kolları sadece tek tarafa bakacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sistemler karşı tarafta aynı kollara sahip olmak yerine istiflenebilir bir taban ile dengelenmiştir. Bu tip bir ünite her iki tarafı sırt sırta gelecek şekilde bürünebilmektedir. Tek taraflı konsol rafın ana bileşenleri kolon istiflenebilir baza, kollar ve bağlantı parçalarıdır.

Çift Taraflı Konsol Kollu Raflar

Çift taraflı konsol kollu sistemler, tek taraflılarla mukayese edildiğinde çok daha yüksek bir depolama kapasitesi sunar. Bunlar dikey olarak istiflenebilir ve böylelikle sizin depolamadan azami seviyede faydalanmanızı sağlar. Bu şekilde dikey depolamayı sağlayarak ilave alanlar yaratmanız mümkündür. Bu değişikliklerle raf geçişi iyileştirilerek daha güvenli ve daha az karışık bir depo ortamına katkıda bulunulmuş olunur. Bir çok konsol sistemi tek ve çift taraflı rafların bir kombinasyonuna sahiptir.

Konsol Kollu Raf Sistemlerinin Faydaları

Konsol kollu raf sistemleri birçok farklı depo alanında yararlanılan yeni nesil raf modelleri arasında yer alır. Bu raf modelleri avantajları sayesinde iş güvenliğini artırmakla kalmaz aynı zamanda depoları daha uygun şartlarda kullanma imkanı verir. Depolama sistemleri arasında uzun ve ağır yüklerin istiflenmesinde önemli katkılar sunmaktadır. Bu raf sistemleri konsollar ve kollar yardımı ile yatay uzantıya sahip yapılardan meydana gelir. Rafın dikey sütunlarına bağlanan konsol kolları dışarıya doğru asılı şekilde malzemelerin depolanmasına imkan yaratır.

Özellikle uzun ve boyutları çok daha büyük olan malzemelerin depolanmasında önemli yere sahiptir. Borular, çubuklar, profil çelikler, ahşap paneller gibi birçok önemli ürünün depolanmasında kolaylıklar sunar. Malzemelerin düzgün şekilde istiflenmesi yanında aynı zamanda raf sisteminin depo alanlarını optimize şekilde kullanma imkanı vermesi tercih nedenlerindendir.

Konsol kollu raf sistemleri hem malzemelerin düzgün şekilde istiflenmesine imkan yaratır hem de ürünlere kolay erişim imkanı sunar. Forklift ya da vinç gibi malzeme taşıma araçları ile daha kolay çalışma imkanı sunar. Konsol kollarının uzun ve dayanıklı yapısı ağır yüklerin daha güvenle depolanmasına imkan tanımaktadır.

Ağır Yük Depolama Seçeneği

Ağır yük raf sisteminin major avantajlarının başında bunların depolama vasıfları gelmektedir. Bunlar, hacimli ve ağır yükler için son derece uygun depolama çözümleridir. Orman ürünleri, çelik profillerin ve diğer uzun ya da tuhaf şekilli yüklerin verimli bir şekilde istiflenmesi sıkıntı yaratabilmektedir. Depo kapasite ihtiyaçları son derece fazladır ve dış mekanda depolama malzeme zararıyla ya da çarpılmalardan meydana gelen hasarlarla sonuçlanabilmektedir.

Konsol kollu raf sistemleri, mevcut depo seviyelerini arttırarak temel olarak bir tesisin depo kapasitesini desteklemektedir. Çoklu depolama seviyeli konsol kollu raflar sizin yatay ya da dikey yüzeyleri verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. Standart ağır yük raflarında olduğu gibi dikey ayaklar olmadığından dolayı forkliftlerin çabuk ve güvenli bir şekilde yükleme ve boşaltma yapması söz konusudur.

Ayarlayabilme ve Montaj Kolaylığı

Konsol kollu raf sistemlerinin kurulumu genellikle kolaydır. Kolay montaj ve kesintisiz düzen açısından bu raf sistemleri modüler bir tasarıma sahiptir. Daha hafif tiplerde kolay ve hızlı kurulum açısından civatasız ve geçme bileşenler kullanılmaktadır. Endüstriyel konsol kollu raflardaysa ağır yük civatalı traversler kullanılmaktadır.

Bir konsol rafını bağımsız bir ünite olarak monte edebilir veya duvara civatalayabilirsiniz. Konsol kollu raflar tipik olarak rafı olmayan iki adet yük taşıyan koldan ibarettir. Çoğu sistemlerde dış raf bağlantılarına gerek duyulmadığındandır ki montaj süresi kısalır.

Arttırılmış Depolama Yüzeyi

Konsol kollu raf sistemlerinin bir diğer kritik avantajıysa dikey depolama seviyesinin arttırılmasıdır. Profil ayaklar ve baza plakaları, sağlam konsol raf sisteminin temelini oluşturmaktadır. Sistemin kolları ve enine takviyeler raf üniteleri açısından bir temel dayanarak sağlar. Ticari bir kereste depolama rafında geniş kalas ve kereste parçaları kolların üstüne doğrudan yerleştirilebilmektedir.

Kolların, dikey ayaklar boyunca farklı orantısal artışlarda konumlandırılabilmesi sizin ürünleri dikey olarak istiflenmenize imkan sağlar. Mevcut dikey yüzeyi kullanarak daha fazla stok depolayabilir ve zemindeki karmaşayı da azaltabilirsiniz. Bu değişim depo yöneticilerinin depo düzenini oluşturmada çok daha fazla esnekliğe sahip olmasını ve ürünlerin de forkliftler ile çok daha kolay alınmasını sağlar.

Konsol kollu raflar; makinalar, borular hatta taşıtlar gibi ağır ürünlerin depolanması için tasarlanırlar. Bunlar daha önce de belirttiğimiz üzere tek ve çift taraflı kurulumlar halinde mevcuttur ve yapısal çelikten imal traversler ile inşa edilmektedirler. Çelik bileşen sıcak galvanizli elektrostatik boyaya batırılarak paslanma ve korozyona dayanıklı haline getirilir. Bu raflar, dondurucu ve soğutucu da dahil olmak üzere çok sayıda depolanması için uygundur.

Raf Ulaşılabilirliği

Konsol kollu raf sistemi açıktır ve mükemmel bir ürün görünürlüğü sağlar. Bu da ürün tiplerinin ve belirli parçaların belirlenmesi açısından depo çalışanlarının fazlasıyla işini kolaylaştırır. Görünürlüğün arttırılması, yükleme zamanını hızlandırıp boşaltma zamanını azaltarak depo üretkenliğini arttırır.

Ön cephenin doğrudan açık olması, forkliftlerin kullanılarak stoklara hemen ulaşılmasını sağlar. Konsol kollu palet raf tasarımı, malzeme taşıyan vasıtalar için daha fazla yüzey açılması veya ürünün doğrudan toplanması işleminin iyileştirilmesi açısından mükemmel bir çözümdür.

Konsol Kollu Raf Bileşenleri

Konsol kollu raflar modüler bir tasarıma sahip olup çeşitli yapısal bileşenlere sahiptirler.

Bazalar:
Depo zemininde sistemin güvenliğini sağlayan temel dayanıklardır. Ayaklara bağlanarak sisteme sabitlenmektedirler. Bu bazaların da hareketli ve yatay olmak üzere farklı tipleri bulunmaktadır. Bazaların doğru olarak tasarlanması forkliftlerin yatay geçişlerine kolaylık sağlar, bu şekilde stoklanmış ürünlere ve ekipmanlara verilecek zarar en aza indirgenmektedir.

Profil Ayaklar:
Konsol kollu raflarda profil ayaklar ya da diğer adıyla kolonlar bazalara bağlanmaktadır. Bunlar kendi bünyelerinde kolların bağlanmasını sağlayan ve farklı yükseklik seviyeleri yaratan delikler barındırmaktadırlar. Hem tek hem de çift taraflı raflar profil ayaklarda kullanılmaktadır. Bu profil ayaklar gerektiğinde boru şeklindeki depolama raflarıyla, metal konsol kollu depolama raflarıyla, kereste raflarıyla ve diğer depolama ekipmanlarıyla bir arada kullanılmaktadırlar.

Konsollar:
Doğru konsol kolunu bulmak dengeli ve güvenli bir sistemin yaratılmasında esastır. Kol kapasitesi, ürünlerin ağırlığına dayanacak yeterlilikte olabilmeli ki kollar doğrudan depodaki stokları destekleyebilsin. Konum olarak ek destek sağlamak amacıyla, kollar enine takviyelerle aynı hizada ya da yukarıya bakacak şekilde olmalıdır.

Konsol Kollu Sistemin Ara Bağlantıları:
Konsol kollu raflar, “X” şeklinde diyagonal ve yatay tipte bağlantılar kullanılabilmektedir. Bunlar kolonlara bağlanmak suretiyle yanal dengenin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Ara bağlantılar olmaksızın destek traversleri ve raflar yüklemeden kaynaklanan seğim ve bel verme gibi istenmeyen olaylara açık hale gelecektir. Konsol kollu sistemde böyle bir bel verme durumu sistemin çökmesine, personelin ve ürünlerin potansiyel bir tehlike içinde olmasına sebep olacaktır.

Güvenlik Ekipmanlar:
Güvenlik parçaları, ağır yük sistemlerinde hayati öneme haizdirler. Forkliftler ya da depo makinalarıyla kurulacak en küçük temasın yapısal bütünlüğü kapsayacak şekilde profil ayaklara ve diğer hayati bileşenlere zarar vermesi içten bile değildir.

Yüksek depolamanın yapıldığı böyle tesislerde sistemi güvence altına almak için ve forklift çarpmalarından korumak için ayak koruyucular devreye sokulur. Bu parçalar forklift ve diğer etkenlerin çarpanlarına karşı etkin muhafaza sağlar.

Konsol Kollu Raf Sistemlerinin Avantajı Nedir?

Konsol kollu raf sistemlerinin birçok farklı alanda kullanılmasının önemli nedenleri vardır. Bu nedenler arasında şu avantajları sıralamak mümkün olur:

  • Bu raf sistemleri ile uzun boyutlardaki malzemeler daha etkin şekilde depolanabilir. Profil çelikler, borular ve çubuklar gibi malzemelerin depolanmasında kullanılır.
  • Malzemelere daha kolay erişme imkanı sunar. Çünkü malzemeleri dışarıya doğru olacak şekilde asılı depolama özelliğine sahiptir.
  • Forklift gibi araçlarla daha kolay çalışma şansı sunar.
  • Yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Konsol kollarının dayanıklı olması sayesinde ağır ve uzun malzemeleri güvenle saklamanıza yardımcı olur.
  • Depolama yoğunluğunu artırarak dikey ve yatay depolama şansı sunar.
  • Depolarda iş güvenliğini artırır. Aynı zamanda esnek ve kolay kullanılabilir yapıya sahiptir.
Bunların yanında kullanıcıya envanter yönetiminde destek verir. Konsol kollu raf sistemleri malzemelerin daha iyi izlenmesini sağlar. Etkin kontrol sağlar ve malzemelerin net olarak yerleştirilmesine önemli katkılar sunar.

Konsol Kollu Raf Sistemleri Fiyatı Nedir?

Konsol kollu raf sistemleri yeni nesil pratik ve güvenli sistemleri arasında yer alır. Depo alanlarının daha etkin ve pratik şekilde kullanılmasına imkan tanıyan sistemler olduğunu söylemek mümkün olur. Aynı zamanda iş güvenliğini artırması açısından da avantajları oldukça yüksektir. Bundan dolayı çok fazla kullanılmaktadır.

Konsol kollu raf sistemleri fiyatları da rafın modellerine uygun olarak farklılık göstermektedir. Boyutları ve işlevleri kullanıcının gereksinimleri fiyatlara etki eden faktörler arasında yer alır. Ancak Rafteck firması olarak müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktayız. Bu durum fiyatlarımıza da en iyi şekilde yansımaktadır. Firmamızın tüm hizmetlerinden yararlanmak istemeniz halinde en iyi standartlarda konsol kollu raf sistemlerimizden yararlanma şansı bulabilirsiniz.